Goud inruilenDe beste prijs voor uw goud

Goudprijs

Momenteel schommelt de goudprijs op een historische hoogte. De aanduiding voor goud via de beurs verloopt in dollars per ounce. De goudprijs schommelt rond de $ 1400 per ounce. Vaak als er onzekerheid is over de beurzen of over de wereldeconomie, blijkt het goud een safe haven (veilige haven) te zijn. Verwacht wordt dat bij blijvende onzekerheid op de financiële markten de goudprijs nog verder kan en zal stijgen.

Misschien heeft u ergens nog wat goud liggen in huis. Al is het een kapotte gouden armband of ketting of iets anders van goud wat u niet meer gebruikt. Ergens ver weg gestopt in een kluisje, misschien kunt u het geld nu goed gebruiken. Mensen bewaren veel dingen zo ook in Fort Knox in de Verenigde Staten. Fort Knox is een bekende en mythische goudreserve ter wereld. Dit is uiteraard erg goed beveiligd en daar komt u ook niet zomaar even bij.

Want in 1934 besloot de overheid in de VS dat het niet meer toegestaan was om goud in privé bezit te hebben door middel van de Gold Reserve Act. Al was er wel een uitzondering van enkele sieraden. Dus vele mensen moesten er van af en boden het aan tegen een vastgestelde prijs, Maar op een gegeven moment had de federale bank zo’n enorme grote hoeveelheid aan goud dat ze in 1936 besloten om het Fort Knox te gaan bouwen. Dit liep allemaal voorspoedig en zo kon er al in eind 1937 goud over gebracht worden naar deze opslag.

Er word beweerd dat er wel zo 5000 ton aan goud wordt bewaard in de opslag. Dat is natuurlijk al heel wat maar op het hoogste punt tijdens de Tweede Wereldoorlog toen lag er meer dan 20000 ton aan goud. En op dit moment wordt er geen goud meer aangevoerd of afgevoerd uit de opslag, dat beweerd de Amerikaanse overheid.

Dus heeft u thuis nog goud liggen waar u niks meer mee doet en waar u toch een leuke prijs voor wilt krijgen, laat het nu dan omzetten in geld op een snelle en eenvoudige manier en uitaard op de veiligste manier. De goudprijs staat hoog dus overweeg nu om het weg te doen en er een mooie prijs voor te krijgen. Wacht niet langer en zet u goud vandaag nog om in geld!

Comments are closed.